Direktlänk till inlägg 10 augusti 2013

Tråkig utveckling!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 10 augusti 2013 11:36

Tråkig utveckling det har blivit med alla skriverier i HD (Helsingborgs Dagblad) om husbilarna. Husbilarna är här nu och kommer säkert att öka. Och under sommaren kommer även turisterna i allt större skaror. När man läser dessa artiklar tänker jag på hur det är på våra resor söder ut där man hittar platser i byar och städer som är avpassade för husbilar. Med och utan faciliteter. Man betalar 2 Euro för vatten och så finns det tömning och bra markerade platser.

Här har det skrivits om Rydebäck, parkeringen vid gamla Färjestationen och på Råå. Även på Bjärehalvön där man klagat på att soptunnor blir fulla och utsikten blir skymd. Det klagas också på att husbilarna breder ut sig med markiser och annat, det är nog så att många fortfarande tror att man kan göra som på camping. Att där ska vara 3-4 meter mellan bilarna och stanna i flera dagar på det som vi kallar för ställplatser.

Oftast utlandsregistrerade bilar som ställer sig på tvären för att få bästa utsikt. Här är det allemansrätt tänker de? Hindrar badarna från att kunna parkera. Ställplatser är oftast en fel benämning av oss husbilsfolk /klubbar det är vanliga parkeringar oftast.

Att soptunnor blir överfulla beror nog inte på enbart husbilarna. Har själv sett på rastplatser hur folk kommer och lägger sina sopor från stugorna. Och har även städat tillsammans med andra ex: efter hantverkare som var på Rydebäck Fortuna och åt frukost och bara kastade ut skräpet från bilarna. Nu ska inget tro att husbilsägarna är så präktiga, finns alla typer av människor även där.

Jag kan komma med personbil och ha picknick och det kan jag också med husbilen (personbil2) men jag kan inte ställa ut möbler vid sidan om bilen möjligen framför eller bakom min egen bil.

En viktig faktor är också att man vill känna sig säker på platsen man stannar på. Och det är av den orsaken husbilar drar sig samman. En faktor till att man i Tyskland har så bra utbyggt med ställplatser är säkerheten. Där vet myndigheterna var man står om man behöver larma 112 av någon anledning. Och oftast centralt nära till handel och restaurang besök.

Kommunerna i Sverige har mycket att lära av Europa som ligger 10-tals år före gällande tradition med husbilar.


 

Bild kopierat från HD.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulla

10 augusti 2013 14:47

Bra .... Precis så här det ju!
Kram.

 
Elisabeth

Elisabeth

10 augusti 2013 17:35

Bra. Instämmer med dig! Elisabeth

http://husbilen-ellen.blogspot.se

 
3m

3m

11 augusti 2013 10:05

Det vore ju bättrre att kommunerna accepterade och insåg värdet av husbilsåkarna som kommer och vill stanna. De ärr ju inte så mycket vi begär. Dessutom finns Detbaksida och en framsida på det mesta, varför inte då ta de stora fördelarna istället och göra den riktigt bra istället,för att bara gnälla. Men odrägligt folk kommer det tyvärr alltid att finnas hur vi gör. Men så finns det nog också kommuner vi aldrig fårat förstå. Ha det å gott i den underbara sommaren. Kram 3 M

http://www.seniorerspekulerar.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

11 augusti 2013 10:19

Tack

 
Henrik Hagström

Henrik Hagström

19 augusti 2013 21:03

Hej här på Åland är samma diskussion igång till och från. Så jag har skrivit ihop ett dokument om just detta. Läs mer här.
http://home.aland.net/m04188/document/ej_campingplatser.pdf

http://husbil.blogspot.fi

Nils-Åke & Birgitta Hansson

20 augusti 2013 19:03

Tack det ska jag läsa. Vi har ingen tradition husbilar har exploderat senare år. I södra Europa har det funnits i många år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se