Direktlänk till inlägg 20 maj 2013

Nu är det sommar!

Ja, den informationen fick vi från SMHI när de läste väderleksrapporten idag. Visst det regnar, så man får tro dem att sommaren är här. Men ska vi inte ha sol och värme?

Skönt att bara vara hemma. Det är också trevligt att träffa barnbarn och barn. Har blivit så i helgen. Barnvakt till Rebecka och Pontus i lördags kväll. Linn & Björn och barnen var hemma i går och vi var också en sväng till Gisela och Moa.


Trädgårdsarbetet fortskrider nu har vi grävt upp några buskar det var så mycket ogräs där (Kirskål). Försöker att kväva detta med att lägga på tidningar får se hur vi lyckas.


Vi såg att Telia hade Mobilt bredband utan bindningstid och detta är något för oss. Så vi köpte en router också en liten nätt sak som kan följa med i husbilen också. Förhoppningen är att vi ska kunna stoppa i Sim-kort från andra leverantörer också. Jag undrar hur andra har löst detta?

   

Idag var vi iväg ett ärende till Hyllinge och sprang på en fd. arbetskamrat (LGM) som bjöd hem oss på kaffe. Smakade toppen och vi fick också en trevlig pratstund i hans fina trädgård.


 

 
ANNONS
 
3M

3M

21 maj 2013 14:44

Vi har också skaffat denna router och är så här långt mycket nöjda. Routern är ju operatöslåst till Telia i 12 månader, man kan sedan låsa upp den hos Telia för en kostnad av 300:-. Vill man låsa upp det tidigare, och det villan säkert, får man gå ut på nätet och leta upp ett program som kan dels generera upplåsningskod och sedan genomföra upplåsningen. Själv har jag inte gjort detta ännu, bara som hastigast sökt lite på nätet och det finns ett antal alternativ. Skall dock titta mer på detta senare. De Sim-kort jag har från andra leverantörer är alla i microformat, passande till iPad, iPhone och liknande, så då måste man sätta dessa kort i en adapter som sedan sätts i routern. Adapter kan man köpa på t.ex Kjell & Co eller Claes Olsson. En liten vägledning så här långt, fortsättning följer säkert. Ha det, 3M

http://www.seniorerspekulerar.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

21 maj 2013 17:02

Bra info. Ja jag hoppas att vi blir nöjda också.
Tack

 
Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

26 maj 2013 17:42

Vi har också skaffat en sådan, fast olåst och har stoppat i kortet från Foggmobil för att testa hur det funkar. Hade routern med på en resa till Stockholm och hade kontakt i stort sett hela vägen så vi är så långt nöjd med den. Hälsningar Elisabeth & Lennart

http://husbilen-ellen.blogspot.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

26 maj 2013 18:55

Men???? Routern är låst den jag köpte

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se