Direktlänk till inlägg 7 maj 2013

Cyklat till Mölle

Var kvar vid Margeretetorp idag också. Har haft en riktig varm och härlig dag. Satt och latade oss i solen tills Kent & Ulla kom. Tillsammans cyklade vi till Mölle på eftermiddag. En sträcka på ca 8 km som går på gamla banvallen. Förbi Krapperup och utmed och genom Möllehässle Naturreservat Det kom en man och sa att man kunde höra klockgrodorna som finns på fäladen, de brukar inte höras förrän det blir mörkt. Mölle fälad är ett av de få ställen man kan se och höra klockgrodan. Vi stannade och lyssnade men vi hörde inga.

Mölle har inte riktigt vaknat än det var ett par gästbåtar som låg vid kajen och butiken krimskrams var öppet. Säsongen har inte kommit igång varken med båt eller turismen.


   


    

I Mölle har man skapat egna förbudsmärken de sitter på ett par ställen i byn. Kan inte hitta dessa i = Den nuvarande vägmärkesförordningen


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulla

8 maj 2013 10:15

Å ja - 8 km var ju bara till Möller, sedan skulle vi ju hem också :))
Härlig tur vi fick och vilket fint väder.

Nils-Åke & Birgitta Hansson

8 maj 2013 15:12

Ja 16 km men en skön kvällstur var det.

 
Lena

Lena

8 maj 2013 23:42

Måste få fråga dej, är det några särskilda vaxinationer för hundar förutom Rabies & dom årliga vaxinationerna, som behöver göras om man åker till Tyskland? är det olika bestämmelser i olika länder?

kram kram♥ /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

9 maj 2013 09:21

Vi åker ofta till Köpenhamn Danmark där gäller avmaskning. Nu får man sköta detta själv nu mera.
Gå in på jordbruksverket hemsida där är massor av information.
Vår hund har hundpass och vi har åkt genom Europa med henne nu. Vi har inte haft några problem. Vill man att tullen ska titta på pappren får man stanna och tala om att jag har hund i bilen tullen bryr sig inte blir mest irriterad om man stannar. Ett hundpass kostar ett antal tusen att få.

 
Lena

Lena

10 maj 2013 00:11

Tack för svaret! :)) våra har hundpass, tänkte om det var något mer särskilt sådär, men jag ska kolla Jordbruksverket åxå & bra att du skrev hur man gör i Tullen! det hade jag ingen aning om, trodde det var lag på att stanna ;)

Kram♥

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se