Direktlänk till inlägg 5 maj 2013

Söndag

Lämnade Västerled efter att ha fikat tillsammans med Kent & Ulla. Träffade även HBK 663 Michael & Annikka även HBK:s (Husbilsklubben)  husbils Kalles skapare. Frågade oss om vi visste var han höll till nu. Faktiskt länge sedan vi läste något om Kalle. En kul figur som får följa med husbilsåkare och så skrivs det på hemsidan vad han får uppleva.


Vi hade bestämt att köra till Nellans dag i Södåkra, Nordvästra Skåne även i år. De hade som alltid tur med vädret sol men kall vind. Vi tog en fika. Ja, nu är det nässel-the och kakor och allt innehåller nässlor. Här kan man också handla olika saker och bli förevisad olika användnings- områden för nässlor. Damerna i detta gäng har även skrivit en bok i ämnet. Vår sons svärmor är mycket engagerad i detta.


   


   


Det var en tipspromenad som man kunde gå. Alla frågor handlade om sparris den gick vi också. Kom fram till en odling som ett ungt par driver här i Kullabygden. Var verkligen intressant att bli guidad på odlingen. Nu vet man lite mer om den sortens odling. De hade tre rader med sparris under plast som de kunde plocka nu, snart kommer mer som inte är plastat. Detta är den gröna sparrisen som får växa upp och skördas över jord ( I Tyskland skördas just nu den vita sparrisen i stora mängder. Den vita sparrisenskördas under jord) Vi fick provsmaka direkt från åkern (stycket -skånska) En liten gårdsbutik hade de öppnat idag också, där man kunde köpa ett knippe kravodlad sparris, kan tänka oss att åka tillbaka. Vill du veta mer    http://kullasparris.se/


 


 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se