Direktlänk till inlägg 18 april 2013

Snart är vi h...........

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 april 2013 11:30

18/4

Det blåste så mycket på morgonen så vi beslöt att köra över färjan till Danmark och hitta en ställplats där. Tog det lugnt för att slippa kön vid servicestationen.

I Puttgarden stannade vi till på Bordershop innan vi köpte biljett till färjan. Det fanns fortfarande snöhögar utefter vägen upp till färjan.

De blåste även i Danmark så i Köpenhamn tänkte vi att köra in på campingen Absalon för att ha nära till Ida.

Vad det ska krånglas med campingkort. Utan sådant kom vi inte in där och vi vägrar köpa ett sådant. Tycker inte att det ska behövas vi har inte haft något i de andra länderna vi varit i. I och för sig så föredrar vi Ställplatser.

Så vi körde vidare tog ut en ställplats vid Vallensbæk Havn en småbåtshamn.

Här finns det också en Restaurang och café där vi köpte Dansk fläskestek smakade alldeles utmärkt efter en dags körning. Så nu är vi på hemmaplan igen. 17/4

Tog vägen över Hamburg för att skaffa en tankbar gasolflaska hos GasMeier. www.gasmeier.de 53 34 05N 10 03 37E En komplett sats så nu återstår montering när vi kommer hem. Ett kit med anslutningar för Europas olika standard. Trevlig och hjälpsam personal enda nackdelen är att de inte tar Visa eller Mastercard. Fick gå några hundra meter till banken där det fanns en uttagsautomat men en av killarna följde med mig och visade vägen.

Stannade i Heiligenhafen på kvällen och som vanligt träffade vi bekanta som är på väg hem. Vi valde färjan Puttgarden – Rödby. I morgon så kör vi till Köpenhamn. Ska träffa Ida & PT och Ask på fredag eftermiddag i Köpenhamn.

 

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se