Direktlänk till inlägg 8 april 2013

Intressant slutmål idag!

Startade skapligt tidigt efter lite strul med ut utcheckningen. Fransmannen före oss strulade med sitt betalkort.

Vi följde GPS:en idag och kom genom vindistrikt och jordbruksbygd och många små byar. Stannade och fikade ett par gånger och även ett stopp på Lidl.

Gullvivor kantade vägen det var alldeles gult.

Vi vill stanna i skapligt tid på eftermiddagen så vid 15-tiden började vi att titta efter plats. Jag hade inte tagit ut någon plats för kvällen. Det finns alltid någonstans att stanna för natten i dessa små byar.  Idag blev stoppet vid La Marais Poitevin, Coulon. Vi såg en husbil på parkeringen och så en liten skylt att det var parkering för husbilar. Frågade i shopen vad det kostade, fri parkering blev svaret. Lågsäsong, kanske inte så många stannar här. Det finns restaurang, cafeteria och en kiosk. Det visade sig också att här är ett kanalsystem och de har en typ av flatbottnade båtar som man kunde hyra tillsammans med en guide som stakar båten fram. Man kan hyra från 1 timma till 3 timmar, tror jag det var. Vi tog en timmes  rundtur på kanalerna och det var intressant och avstressande efter en dags bilkörning.

Vi kan inte skryta med vädret på dagen kraftigt regn bitvis temperatur mellan 8 – 14 grader har det visat men vi fick en fin kväll med sol. 

 

 

Mer information.

www.embarcadere-cardinaud.fr 


 

 
ANNONS
 
Freedomtravel

Freedomtravel

9 april 2013 18:10

Vad fint det ser ut på kanalen!

http://www.freedomtravel.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

10 april 2013 10:02

Var trevligt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se