Direktlänk till inlägg 3 april 2013

Bergspass!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 3 april 2013 18:42

Det var en bra plats den vi lämnade idag, tyst och lugnt. Även Spanjorer besöker den ställplatsen vi fick sällskap med en på natten.

Idag blev det ett bergpass, kan man kalla det, några ordentliga backar. Vi ställde in GPS:n på Gränshandeln på berget Col d Ibardin 43°18'34"N 1°41'7"W vilket vi har hört talas om. Så nu är vi på gränsen mellan Spanien och Frankrike. Många husbilar har stannat här och kommer också att övernatta på platsen.

Mycket affärer men med liknande utbud av varor. Här är det fransmän som handlar, alkohol och vin, övervägande bilar med F.


När vi rastade pratade jag med en lastbilschaufför som var på väg till Helsingborg med Sallad från Portugal. Han hade problem med bromsarna, sa han. Man undrar hur många som har brister på bilen när man ser alla dessa lastbilar. Det var långa köer åt båda håll med långtradare.

Och på parkeringen vi står på nu backade en husbil med släp rakt in i en husbil. Med skador på backpartiet på husbilen. Frun i den påkörda bilen grät och skrek som om de kört ihjäl hennes hund.


Nu kommer vi att vara utan internet om vi inte hitta wifi någonstans.


Må så bra så hörs vi igen!

 

 

 

             

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se