Alla inlägg under mars 2013

Vi åker till Elche idag” sa Birgitta ”eftersom jag hört ett helt år hur fint det är där.”

Förra året var jag där med Patrik, Åsa och barnen när de var nere, Birgitta mådde inte så bra den dagen så hon stannade hemma i bilen.


Bra väder med sol var det idag så det blev en bra utflykt. Något som gör att man kommer ihåg Elche är palmerna. Mer än 200 000 palmer finns det där.

Palm Grove i Elche erkändes av UNESC klassades som världsarv år 2000.

Mycket folk i rörelse. Det är helg idag i denna regionen av Spanien (Valencia, Murcia) idag så affärerna ärstängda. Det är även Fars Dag (San José)


Hittade en parkering nästan intill Palmlunden. vilket var något vi ville se. Vi gick till turistinformationen, där startade också rundturståget. Vi kopplade av med en fika innan det var dax att äntra tåget.

Nu gick rundturen genom stan men också i palmlunden. Efter rundturen promenerade vi runt i centrum.

Under rundturen såg vi något som kan liknas vid Svensk halmslöjd men här använder man gula palmblad. Vi letade oss fram till platsen där de satt och flätade palmblad och också sålde flätade alster och även färska dadlar. De gjorde stora fina flätade saker av palmblad ca 1-1 ½ m höga till påskprocessionen. Semana Santa kallas påskveckan i Spanien. Det är en av de största och mest firade helgerna i landet.

När vi kom tillbaka till ställplatsen och tog fram stolar och satte oss ute, så gick solen i moln och då blir det kallt så det var bara att gå in.

 

                                         

ANNONS
Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 mars 2013 12:34

Helg idag här i Spanien. Vi är i Elche.

ANNONS

Söndag och regn och vi är återigen i Santa Pola kom igår. Hann inte mera än parkera så fick vi besök av Hasse och Eva (Från Korsnäa Finland). Kul återseende vi fick bjuda på kaffe och vi satt ute och fikade. Jag hämtade mat från Kinesen igår. Det var faktiskt första gången jag var där och vi som har varit här så många gånger. De serverade stor buffé så jag plockade ihop och tog med hem. Allt var till belåten och mätta blev vi. Jag var inne på Camping Bahia en kort stund och hälsade och pratade med några bekanta.


Det är tid för Birgitta att ta prov och här har vi ett ställe som gör det smidigt och bra. Det har fungerat bra den här säsongen också med provtagningen på vår vistelse i Portugal.


Idag är det innesittarväder. Vi har pressat citroner och fryst in saften och apelsinjuice för att dricka. Jag bad om liteextra citroner när vi lämnade Citronlunden i Murcia. Så nu har vi så det räcker ett tag. Birgitta har bakat en kaka idag och jag tror att den har smak av apelsin och äpple.


Ställplatsen här är välbesökt ligger ett stycke från stan men med cykel och friska ben är man snart nere. Det är också mycket bra WiFi som ingår i avgiften.


Fick oss tilldelat ett kort om ”Hemhjälp” www.hemhjalp.com deras arbetsområde är från Benidorm i norr till San Pedro de Pinatar Murcia. Mycket Skandinaver som vistas och bor i denna region i Spanien Detta har funnits i många år här i Spanien. Här kan man få tolkhjälp och annan hjälp i akuta situationer. De samarbetar med Nordiska Försäkringsbolag och SOS international och kommuner i Sverige mm.

Var första gången vi hör talas om detta.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 15 mars 2013 19:20

Så kom vi på marknad i år också i Alquerías. Det blev lite grönsaker handlat där idag.

Idag har det inte blåst så hårt sol från blå himmel. Så vi har vistats utomhus hela dagen och lapat sol. Bra väder för att bada Lilla My idag också så nu är hon fin.

Har varit några dagar här på Camper Park Huerta De Murcia. Har också beställt en säck citroner som vi ska pressa och frysa in. Gjort några dags utflykter bl a. till IKEA och Alcampo ett stor köpcenter i Murcia.

Nu är det tid för Birgitta att ta prov så vi åker till Sana Pola där har vi ett lab som kan ordna detta smidigt.

Tog ett ordentligt tag för att hitta sol. Körde upp till Murcia och Camper Park Huerta De Murcia. Vi följde kusten fram till Almería där vägen går längre från kusten och inåt landet. Här är det ett landskap med plasttält som används i odlingen av grönsaker. Naturen är rätt skräpig på stora delat av den sträckan med plast som blåst omkring.

Vädret i Murcia verkar vara skapligt men för stora delar av norra Spanien och de högre belägna delarna lovas snö. Nu stannar vi här några dag och åker dags turer i omgivningen.


 


   

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 10 mars 2013 17:27

Inget vidare väder denna helgen. Här i Rincón de la Victoria på platsen vi står är det fyra HBK:are. Göran & Birgitta, Krister & Kerstin, Bengt& Lotta och vi. Det har kommit bilar även svenska men de körde i morse. Vädret har växlat mellan regn och stunder av sol. Vi satt ute i solen en stund på eftermiddagen men så fort ett moln skymmer solen så blir det kyligt. Det har varit mycket folk i rörelse som promenerar med och utan hundar, joggar, cyklar och kör bil. Leker på playan med sina hundar.

Igår var vi fyra par som var ute och åt på en Kinarestaurang, en i gänget fyllde 75 år. Vi grattade med sång och hurrarop.

Redan i fredags när vi kom så fick vi berättat att på söndag är det ett ställe här som serverar grillade revben vid två-tiden. Så i idag var jag till baren som serverade detta och tog med hem till husbilen istället för att sitta på restaurangen/baren med risk för regnskurar. Rikligt med mat fick vi. Det var mycket folk som kom och ville äta på restaurangen. Hörde att de hade anknytning till Sydamerika. Mycket gott smakade det och orenligt mätta blev vi.

 

 

 

             

Vaknade till en dag i San Pedro de Alcántara med sol. Fyllde lite vatten innan vi körde vidare. Körde till Benalmádena där vi stannade och fikade. Ringde Nisse & Karin det visade sig att de var i Fuengirola så vi vände och körde tillbaka dit. Marknadsplatsen i Fuengirola 36°32'56"N 4°37'10"W. N & K kom ned så vi fick hälsa och prata en stund. Det får bli längre nästa gång de var fullt upptagna med tre andra par som var på besök.

Körde tillbaka till Benalmádena N 36 34` 53,4" W 04 32` 11,7" ingen plats för större bilar för trångt tyckte vi. Vi körde vidare utefter kusten. Körde förbi några platser. Det fanns en i Torremolinos 36°38'53"N 4°28'30"W ingen höjdare men nära till stranden det stod ett antal husbilar där. Vårat mål för dagen blev Rincón de la Victoria 36°42'46"N 4°16'11"W en plats alldeles vid stranden. Välbesökt verkar den att vara också för här var det nästan fullt. 4 svenska bilar till alla medlemmar i Husbilsklubben.se

Det blev ca:14 mil idag.

Många vindsurfare håller till här också med sina skärmar.

Stannar här i helgen nära upp till stan där det mesta verkar finnas.

Sol kusten stämmer bra det är mycket folk och bebyggt hela vägen utefter stranden. Mycket Skandinaver träffar man också här.

 

 

 

                   

 

 

Några glada Norrmän tjoade på oss när vi stannade för att släppa över dem på övergångsstället. Disciplinen att stanna vid övergångsställengäller här i Spanien. I övrigt så skiter spanjorerna i stoppskyltarnanär de kör bil

 

Marknadsplatsen i Fuengirola Vaknade till en regnig dag och det såg inte ut att bli bättre under dagen. Vi blev hämtade kl halv tio av Lars & Gunborg. Kom överens om att åka upp till Ronda. Regnet och blåsten tilltog när vi klev ur bilen i Ronda. Ravinen under den gamla bron var en mäktig syn. Gick vidare till tjurfäktningsarenan Plaza del Toros, den äldsta, största den öppnades 1785 och är den vackraste i Spanien. Här skrevs också den moderna tjurfäktningens regelverk.


Vidare körde vi ned till Marbella där vi blev guidade runt i stan. Lunchade vid Apelsintorget i gamla stadskärnan vi gick också en sväng ned till strandpromenaden. Avslutade med kaffe och hembakade bullar i deras fina lägenhet.


Tack för en trevlig dag.

 

 


 

 Plaza de los Naranjos

 

                 

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Länkar

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se