Direktlänk till inlägg 7 november 2011

6/11 ingen vanlig dag

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 7 november 2011 17:26

6/11

Idag var ingen vanlig dag, idag var............Ja, en sådan här dag vill man inte ha många av!!

Vaknade på morgonen tidigt gick ut med Lilla My i ösregnet. Det hade regnat hela natten. Gjorde bilen färdig för avfärd. Jag hade tänkt oss raka spåret ned till Peniscola men vi tyckte det blev lite långt. GPS-en eller vad det var lurade in oss inåt landet mot Andorra. Vi stannade och ställde om och vände men ändå så blev det en omväg. Varför är ett ?

Regn och regn ja, vad ska man säga det har bara vräkt ned. T.o.m kom vatten in i bilen. Birgitta sa det blev blött på golvet. Var ut och kollade att vattnet är kvar i kylaren det var OK. Kollade även värmesystemet OK. Vattnet måste ha kommit genom torpedväggen. Vi hade kört genom ordentliga vattensamlingar, vi fick stanna och torka. Inte så farlig mycket men blött var det.

Hade fått tips om en ställplats i Barcelona men hittade inte dit.

Försökte sedan leta oss fram till en camping att stå på över natten men hittade inte. Kom in i Sitges små små gator och vad händer..... ja, det som inte får hända. Stöter emot en parkerad bil på en supertrång gata med mycket hög trottoarkant. Repor på den bilen och ett positionsljus och repor på vår. Inte så mycket att vi inte kan fortsätta, får ordna detta när vi kommer hem med bilen. Positionsljus får jag försöka att byta själv.

Nu skulle vi få fatt i Spansk polis. Jag frågade ett sällskap i parken bredvid och bad dessa ringa polisen, de var mycket tillmötesgående. Ingen väntan, polisen kom snabbt och så var det bara att försöka att reda ut detta med dem. Det var en som pratade Engelska, så där ( Ja, nu är jag ingen hejare heller ) den andra pratade bara Spanska. Fick förklara vad som hänt att vi kört emot en bil. Två bilar på platsen hade redan skador sedan tidigare som inte vi var vållande till. Efter lite övertalning fick jag Polisen att skriva på vår skaderapport. Han menade att ingen i Sverige kunde läsa vad han skrivit. Jag talade om att det finns många i Sverige som talar Spanska. Ett trevligt bemötande av poliserna.

Vi hittade en annan camping Vilan va park, en mycket stor camping. Birgitta och jag var ute på kvällen och såg oss omkring. Och vad händer jo, vi hittade inte hem. Ja, skratta ni! Vi fick gå till receptionen och fråga och blev hemskjutsade av lotsen som visat oss platsen. Nu glömmer vi nog inte en karta nästa gång.

Lilla My är fortfarande lika duktig och finner sig i att vara i buren när vi kör. När vi stannar är det bara bus som gäller.

Till slut så la sig lugnet även denna dag!


      

 
 
Ingen bild

Inger

7 november 2011 18:05

Roligt att ni skriver om era vedermödor. Nu hoppas vi att resten av resan blir solig och utan några incidenter. Men lite råkar man alltid ut för och det är sådant man skrattar åt när tiden gått. Inte just när det händer. Gå nu inte vilse mer och ha fortsatt fin resa i Spanien.

Nils-Åke & Birgitta Hansson

7 november 2011 21:21

Tack

 
Freedomtravel

Freedomtravel

7 november 2011 18:28

Inte helt lätt alltid... som tur är kan man ofta ha lite roligt åt såna där missöden i efterhand! Hoppas att ni snart får bättre väder!

http://www.freedomtravel.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

7 november 2011 18:52

Tack Vädret ja 22 grader och sol så då klagar man inte

 
Kors & Tvärs

Kors & Tvärs

7 november 2011 18:55

Oj det låter både vådligt och äventyrligt. Nu kan allt bara bli bättre. Även vädret! Ha det fortsatt härligt

http://fajersson.blogspot.com

Nils-Åke & Birgitta Hansson

7 november 2011 21:21

Ja nu får det räcka

 
Ingen bild

Ida

7 november 2011 19:47

Era stackare! All otur brukar komma på samma dag så vi hoppas det går bättre resten av resan. Kör försiktigt. Kram

Nils-Åke & Birgitta Hansson

7 november 2011 21:20

Tack Ida vi ringer

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Statistik


Skapa flashcards