Alla inlägg under oktober 2011

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2011 23:40

Idag körde vi till Ängelholms Lasarett Birgitta skulle till röntgen och ev få behandling av hälsenan som fick en bristning i våras men hon blev bra efter första behandlingen för ett par veckor sen så det behövdes ingen vidare behandling idag, skönt!

Det har inte blivit mycket gjort från min sida idag, plockat fram lite vad vi ska ha med på resan och så. Birgitta har tvättat, bakat hålkakor och kardemummabullar.

Nu har vi köpt en ny GPS det går även att ställa lastbil på den vilket vi tyckte var en fördel . Måste installera Laptopen med anslutnings programmet.

Lilla My har varit väldigt trotsig och busig idag hon har haft överskottsenergi och hon ville inte heller gå ut i regnet. Hon har jagat oss och sprungit runt fötterna hela dagen.

   


ANNONS
Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 16 oktober 2011 22:28

Besök av kompisar från Östergötland, Pelle och Eva. Det är alltid lika roligt att umgås med dem. Vi kommer inte åt det hållet på ett tag nu så vi sätter stort värde på att de kom ner till oss i Skåne. Men en helg rinner fort undan. Till och med Lilla My har saknat gästerna och då Chippen deras hund.

Var en tur till Rydebäck med husbilen för att kolla ett par saker. Nu i veckan ska vi till Bengt i Örkelljunga med bilen. Det dra ihop sig inte många dagar kvar innan vi kör. Ska hitta en GPS som jag trivs med. Där har vi också en djungel av apparater i olika prisklasser och storlekar. Den vi har heter XL men där kan man inte uppdatera. Hittade en ny i en butik 5 tums skärm som skulle passa men den hade inget minne för framtida uppdateringar av karta. Tar en tur nu på måndag och se om vi hittar en som vi blir nöjda med.


ANNONS
Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 13 oktober 2011 19:57

När vi stoppade i vårat Teliakort i surfplattan så fungerade det perfekt. Var bara att slå in pinkoden. Ville testa med annan leverantör, åker och köper ett kontantkort. Vi står och tittar på en Samsung och jag säger att det är till en sådan vi ska använda kortet. Åker hem med ett kort har betalat 200 kr kommer hem stoppar i det inget händer. Ringer supporten och de säger när jag har förklarat ”Du har fel kort du ska ha ett för att koppla upp dig på internet”. Tillbaka till affären expediten tar på sig felet jag får ett nytt det kostar 100 kr, får tillbaka 100 kr in på kontot igen. Hem igen och inget fungerar ringde supporten igen ett antal gånger men inget fungerar, ”Det ska fungera sa de”.

Kom fram till att expediten inte hade aktiverat dagar på kortet. Det skulle vara 7 dagar internet uppkoppling för 100 kr och jag skulle få 7 dagar till för allt besvär. Efter flera samtal med support så hade 7 dagar försvunnit igen. Ca. 5 timmar senare gick vi upp till affären Telenor och lämnar tillbaka detta också. Inte blev man väl bemött då, där kom taggarna ut på flera expediter dom har inte gjort fel dom t o m ifrågasatte supporten.

Gick till 3 butiken och hörde med dem. Vi har kort för detta ändamål ingen bindnings tid och en månad uppsägningstid 99 kr. Som jag upplevde det ett förmånligare alternativ.

Vi köpte ett gick hem och stoppade det i plattan inget hände. Ringde supporten och de sa att vänta en stund så att det blir aktiverat, vi ringer tillbaka. 3 ringer och säger att nu ska det fungera. Det ansluts en halv minut när jag pratade med supporten och försvinner sedan. Det går inte att koppla upp, supporten säger att jag är ansluten. Tar plattan till affären och efter lite strul så kopplar det upp. Ingen leverantör säger att det måste aktiveras och att det kan ta ett antal timmar. Man får ingen information. Om man frågar så säger de att det ska fungera om en liten stund. Jag upplever att,

SÄLJ så mycket du kan bry dig inte om vad kunden säger utan få kunden att nappa och betala.

Om det är strul här hemma hur ska det då vara när man står i en butik i Frankrike eller Spanien.

Ja detta var en test, man får vara frågvis och det är nog att försöka få hjälp i butikerna utomlands så man går där ifrån med fungerande simkort.

Detta påminner om när vi köpte vår första mobil, modell tegelsten. Jag skulle cykla Vätternrundan och barnen var ensamma hemma, det var nog första gången dom var det. Vi köpte en mobil i Motala med Simkort och allt det blev ju perfekt så vi kunde ringa hem och barnen kunde ringa oss men...... mobilen skulle först laddas i 12 tim såg vi när vi packat upp den och vi bodde i husvagn utan elanslutning. Så det var att gå till telefonkiosken och ringa hem, det fanns sådana på den tiden :-)

Tänk att man aldrig lär sig!!!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 8 oktober 2011 17:37

Vi firade vi våra födelsedagar på fredagskvällen med att bjuda barnen på mat. Vi funderade på om vi kunde sitta i uterummet och det gick alldeles utmärkt det blev nästan för varmt. Det var även bestämt att kusin Ulla skulle komma och sova över innan hon körde hem till Söderköping. Både Birgitta och jag blev presentade med var sitt presentkort att prova fish spa, ska bli kul och intressant.

Michaela och Cornelia skulle sova över här. Mamma Linn skulle iväg tidigt på lördagsmorgonen och tävla i Westernridning, Patricia skulle också väg till Båstad och tävla i hoppning i Allsvenskan det är mycket häst i familjen. Tack alla för en trevlig kväll.

Planeringen för Spanienresan rullar på. Jag följer ett antal bloggar som skriver om resan ner och vistelse i södern. Nu kom reseförsäkringen som vi har tagit extra. Pappren på Lilla My är färdiga. Nu är det inte många dagar kvar tills vi kör över bron på väg söderut. Ett stopp i Köpenhamn blir det för att hälsa på Ida och PerThore och så tar vi vägen över Mosel.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 5 oktober 2011 18:25

Tog bussen till stan jojo kortet låg hemma och pengar och kort kan man inte använda på bussen. Så jag fick använda telefonen att betala bussen med. Sticka ett SMS (HeV till 72040). Var och fikade med före detta arbetskamrat Ingrid på Ebbas fik (Helsingborg). Ett par timmar går fort när man pratar om tiden från vi slutade jobba. Var tvungen att Googla wikipedia om dansstället Blue Heaven vid Duvestubbe skog här i Ödåkra. Som jag inte kände till att det har funnits här i byn. Det har kommit upp skyltar på hus och platser som hör till historisk statsvandring i Helsingborg. Turistbyrån på Rådhuset har broschyr om vandringslederna.


     

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 3 oktober 2011 23:25

Var bestämt att vi skulle köra över Idas tillhörigheter som vi har haft hemma hos oss. Ida & Per-Thore har nu flyttat in i sin lägenheten. Det blev en fullastad Volvo 745 som vi lånat av Linn & Björn. Efter att vi burit upp allt kopplade vi av en stund på balkongen med kaffe och kaka. Ida frågade om vi ville följa med till en poppis för att titta på ett matbord. Det skulle inte vara så långt dit men GPS visade oss runt Köpenhamn men fram kom vi. Hittade ett runt bord med 4 iläggsskivor till fanns en del till att hänga på som de inte ville ha. Stort blir det med alla skivor i men vi är många när vi träffas alla. Så skulle det hem också vi hyrde en släpvagn 39 Dkr (1000 kr i deposition) hos SILVAN butiken som låg på sidan om. 50 min på oss innan släpvagn skulle vara återlämnad. Så det var att hitta närmaste vägen hem och vi utföra allt på den tiden. Fick vara lite extra koncentrerad när jag körde genom Köpenhamn med släpet allt gick bra.

P-T och jag var ute med hundarna en tur i omgivningen måste säga att det är många grönområden på gångavstånd från lägenheten. Lilla My och Blaze var inte riktigt på samma lekhumör denna gången heller blir nog bättre längre fram hoppas vi. Kunde sitta ute på balkongen på eftermiddagen finns en med morgon sol och en med kvälls sol.

På kvällen var vi på restaurang Paté Paté och åt var riktigt gott. Jag beställde fläskstek och Birgitta fisk (torsk) förrätt friterade svartrötter var riktigt gått. Tack Ida & Per-Thore!


  

Vy från balkongen med morgon sol!

 

Vy från balkongen med kvälls sol


   Paté Paté

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se