Direktlänk till inlägg 28 augusti 2011

Husbilsträff Lergökarallyt och kräftskiva

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 augusti 2011 15:35

Fredag förmiddag förberedde vi oss att köra till Ängelholm för att delta i träffen som arragerades tillsammans med Lergökarallyt. Träffområdet var på gamla F10 som i dag heter Valhalla Park. På fredagskvällen minglade vi runt bland nya och gamla bekanta. Fredagen bjöd på ett bra väder.


Lördag morgon mullrade det konstant. Sa till Birgitta ska inte planet starta snart för det lät som ett flygplan som stod och varmkördemotorerna. Start bana var inte så långt från platsen där vi var uppställda. Fick till svar att det är nog bäst att du hämtar våra morgonbullar innan det börjar regna det är åskan du hör. Så My och jag gick ut och hämtade bullarna hos träffvärden men hann inte hem förrän regnet vräkte ned. Ett sånt åskväder var länge sedan vi var med om. Jag funderade på om jag skulle flytta bilen från gräsplanen nu på morgonen för vi skulle köra och träffa barnen vid kl 16. Men bilen fick stå kvar.

Gick ner till utställningsområder och runt och tittade på veteranfordonen. Stannade och tittade på starten till Lergökarallyt som eskorterades fram av en Koenigsegg och där efter kom alla fordon. Det var uppehållsväder den stunden alla bilar skulle ut på sina rundor. Gick hem till oss och fikade tillsammans med Clas & Gun-Britt. Då började det att regnaoch åska igen.

Vi bestämde oss att köra vid 15-tiden. Jag var ute och kände på marken och det skulle nog gå bra att komma ut men vi kom inte många meter förrän bilen sjönk i leran och där satt vi. Det kom gubbar från alla håll och ville hjälpa till men jag satt fast. Ringde till arrangören och meddelade att vi satt fast och hjälp skulle ordnas. Brandkåren kom men de vågade inte köra ut med sina bilar gräset. Vi fick vänta en stund så kom en traktor och drog loss oss. Vi kom iväg med god tids marginal men med en ordentligt skitig bil. Vi körde vägen över Helsingborg och stannade till på mitt gamla jobb och tvättade bilen och fixade oss i ordning.

Nu var vi på väg till Billeberga och kräftskivan tillsammans med våra barn och deras familjer. Inte ofta att vi kan samlas alla. Tyvärr kunde inte PT vara med för han jobbade.

Vi kom till dukat bord Birgitta och jag. Det blev en trevlig kväll tillsammans och som vanlig så går klockan fort en sådan kväll. Ida hade mycket att berätta om nya lägenheten i Köpenhamn men också att hon och PT ska bli föräldrar och det tycker vi ska bli så kul. Vårt sjunde barnbarn är på väg.


På söndagen lovade vi att skjutsa Ida till tåget i Malmö men först var vi till hos Patrik och Åsa. Linn och Moa körde iväg tillsammans med resp. familjer för träningstävling i hästhoppning. Eftermiddagen tillbringade vi i husbilen, Birgitta och jag, med att ta det lugnt och koppla av.


 

 
ANNONS
 
agneta

agneta

28 augusti 2011 21:21

oj, att köra fast är inte kul. Vi har gjort det i Västervik en gång och våran husbil blev lika skitig som eran ser ut att blivit. Tur det kom traktor till hjälp!

http://bigmarlin.blogg.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

29 augusti 2011 09:21

Bra hjälp fick vi. Jag rekommenderar er denna treff till nästa år

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se