Direktlänk till inlägg 31 juli 2011

I Bohuslän några dagar!

Vi följde med Göran & Kerstin till Bohuslän.

Tisdag 26:e körde vi i förväg på förmiddagen. Vi träffade sedan G&K vid IKEA i Göteborg, Bäckebol.

Körde till Stenungsund Kolhättans färjeläge och stannade för dagen. En hyfsad plats att övernatta på. Dagen därpå körde vi till LillaEdet och vidare till skogarna runt Hjärtum för att plocka svamp. Och vidare till Bullarebygden och Bullarebygdens bygdegård i Östad. Där vi letade svamp. Hittade så vi blev nöjda för den här gången. Många långa promenader i skogen blev det.

Den 28:e på eftermiddagen körde vi vidare till Resö som var målet för denna tripp. På vägen stannade vi till på Femstenabergets rastplats man hittade skelettet av en Grönlandsval vid vägbygget av E6 som kan beskådas där.

När vi kom till Resö såg vi oss omkring. Här var det trångt att komma med en husbil på 8m, precis att jag kunde vända vid hamnen. Västkusten denna årstid är belamrad med folk. Vi hittade en plats att stå på vid Kragenäs naturreservats parkering.

Den 29:e var vi in till Tanumshede på dagen och uträttade några ärenden och åt på restaurangen, 75kr buffé, som vanligt när vi är där. Hittade även den här dagen en parkering i Kragenäs naturreservat fick sällskap av Tyskar och Holländare.

Göran tog sig in till Resö på klassträff, 52 år sedan de slutade 7:e klass. Vi andra tillbringade kvällen vid husbilarna. Jag hjälpte ett par från Holland som fick problem med sin ena cykel så den blev okej.

Den 30:e körde vi till Grebbestad över Sannäs och till Fjällbacka. Massor av folk överallt och trångt att parkera.

Gick ner till hamnen i Fjällbacka och tittade på aktiviteterna. Avslutade dagen i Ljungskile var upp till Folkhögskolan och tittade G&K har båda gått där för ca 40 år sedan. Körde ner till hamnen och parkerade för natten. Cyklade och gick runt och tittade i samhället. Fick en underbar skön kväll vid strandkanten tillsammans. Dagen där på skildes vi och körde åt varsitt håll. G&K hemåt och vi körde till Ullared. Vi stannde till i LillaEdet och tittade när de slussade ett stort fartyg som skulle upp mot Trollhättan och några segelbåtar som var på väg söderut. Sveriges första sluss finns där. Vi som varit så många gånger i LillaEdet och aldrig sett det. Träffade Gisela, Johan och Moa i Ullared som också stannat till där på sin väg till Trollhättan. Tog in på Campingen i Ullared den här gången.


   


                         

                   Femstenabergets rastplats

   

  Parkering naturreservats

 
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

1 augusti 2011 21:56

Härligt med skogspromenader och svamp. Ni fick en fatt i en hel mängd med fina kantareller! Ha dé!

http://www.elisabeth-lennart.blogspot.com

Nils-Åke & Birgitta Hansson

3 augusti 2011 15:28

Svamp blev det!

 
agneta

agneta

4 augusti 2011 22:27

Ser ut som även ni har haft en bra skön sommar :-)
inte illa att hitta en massa svamp, tyvärr så är vi rätt usla på att ge oss ut i skogen på svampjakt.

http://bigmarlin.blogg.se

Nils-Åke & Birgitta Hansson

5 augusti 2011 19:31

Ja vi har haft det bra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 28 oktober 2013 14:47

Idag skriver vi första inlägget på nya Bloggen på WordPress. Kul om ni vill fortsatta att följa oss på resan och våran vardag. Vill tacka alla för kommentar på gamla bloggen. Vår önskan är att ni vill fortsätta att skriva kommentar även här på nya...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 20 oktober 2013 15:55

Nu har vi suttit och hoppat på de Tyska vägarna. Fy, vad dåliga de är. Vi tycker att det är dålig standard på vägarna. Vi har kört på A7 mestadels. Temperaturen har pendlat mellan 17 – 20 garder. Vi stannade på ”TopPlatz Göttingen&rdquo...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 19 oktober 2013 15:45


Efter en natt på Sjælør Boulevard med orolig söm p.g.a. oväsen på gatan i mellan åt. Vi gick upp till Ida & P-T och åt frukost och pratade en stund.   Birgitta och Jag körde vidare mot färjan. Ingen väntetid utan vi kom ombord rätt fort. Körde vi...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 22:07


Vi kom till Köpenhamn vi två tiden och hittade en parkering på gata. Det är så snett att stå på asfalten men kör jag upp på gräskanten så står vi riktigt bra. Vi tänker stå här i natt. Eftermiddag/kväll tillsammans med Ida & Per-Thore och Ask var ...

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson - 18 oktober 2013 11:26

  Efter en trevlig kväll med god mat hos Patrik&Åsa  och barnen. Även tillsamans med Gisela och Moa och hennes pojkvän. Vi stannade kvar till morgonen. Efter frukost körde vi i till Helsingborg. Birgitta skulle ta ett EKG på vårdcentralen. Lilla M...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Senaste inläggen

Välkommen att skriva

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Länkar

Arkiv

Tidigare år

RSS

Följ bloggen

Följ Husbil och resor mm med Blogkeen
Följ Husbil och resor mm med Bloglovin'

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se